Skip Navigation LinksНачало | Изкуство и култура | Културен афиш

Културен афиш

Обратно към списъка
Соло концерт в галерия „Гъбенски“, гр. Трявна
29.03.2016

НДФ „13 века България“ и Галерия „Гъбенски“, Трявна Ви канят на КАМЕРЕН КОНЦЕРТ НА МИРЯН КОЛЕВ - E.U.E.R.P.I. на живо в предаването „Аларма“ по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио

(29 март 2016 г. от 21:30 часа)

На 29 март 2016 г. Галерия „Гъбенски“, Трявна, отваря врати за камерен концерт. Експерименталният проект E.U.E.R.P.I. на Мирян Колев е за тревненските почитатели на музиката. Композиционните пиеси, които авторът ще изпълни се импровизират на място с китара и компютърни ефекти.

За радиослушателите изпълнението му ще звучи на живо в предаването „Аларма“ по програма „Христо Ботев“ на БНР. „Аларма” е инициатор на инициатива, целяща да излъчва на живо по радиото камерни концерти на нови български музиканти, извън традиционните концертни сцени. Целта е концертите да бъдат предавани от различни точки на страната и по-конкретно от местата, където тези музиканти живеят и творят. Музикантът е участвал в множество фестивали в страната, изпълнявал е своята музика на различни сцени в Европа.

Предстоящият радиоконцерт от Галерия „Гъбенски“ ще бъде началото на европейското турне на Мирян Колев, което преминавайки през България ще продължи в Сърбия, Австрия, Полша, Литва, Латвия, Естония и Германия.


реклама