Skip Navigation LinksНачало | Изкуство и култура | Художествени галерии

Художествени галерии

Обратно към списъка
Галерия "Арт-М"

Галерия „Арт-М“ се намира в град Трявна, в забележителния архитектурен ансамбъл на площада с часовниковата кула. Създадена е през 1990 г. от Добринка Манева.

Първите автори, които представя, са художници от града и региона, чиито творби и досега намират място в арт пространството – Иван Христов Грога, Пламен Костов, Илия Желев, Емил Горанов, Георги Димитров. Едновременно с това място за изява намират и ученици от тревненското художествено училище. В годините нараства броя на художниците и произведенията, които представя.

През 1998 година е първата изява на галерията извън рамките на града – представя художничката Теодора Малешкова със самостоятелна изложба в сградата на Народното Събрание. Следва участие в “Арт Експо’98“ в НДК София, където е отличена с диплом за представянето на свои автори. Следва юни 1999 г. – участие в “Панаир на изкуствата“ – Пловдив, а от декември 1999 до януари 2000, съвместно със софийската галерия “Леседра“, осъществява изложба за откриване на зала “Милениум“ в НДК. Следват две изяви в “Салон на изкуствата“ в НДК през 2000 и 2001 година. За втората галерията получава “Специална награда“, диплом и плакет за принос в организирането на представяне културното наследство на гр. Трявна. Получава покана и участва в “Салон на частните галерии“ в СБХ на “Шипка“ 6, София всяка година от 2000 до 2004. Тези изложби показват облика, собственото лице на галерията, концепцията на работа на галериста и са отбелязани с много ласкави отзиви от публиката и критиката.

Управител

Добринка Манева

Контакти

гр.Трявна пощ.код 5350

Ул."Ангел Кънчев"  №20

Телефон за контакти:

 GSM: 0887 097 373 
 Електронен адрес art_m@globcom.net
artm@artmgallery.com
 Интернет сайт artmgallery.com
 


реклама