Skip Navigation LinksНачало | Авторите!

Авторите!

Обратно към списъка
ББ и внезапното му отрицание на Възродителния процес
05.01.2015 Николай СЛАТИНСКИ
Записки от Facebook.
Някога бях в нормални човешки отношения с една народна представителка от БСП.
Веднъж си говорихме с нея по проблем на външната ни политика и тя ми изложи много аргументирано, убедено и даже пламенно своята позиция. Само след два дни в "Труд" прочетох нейно интервю, в което тя много аргументирано, убедено и даже пламенно бе защитила точно противоположната позиция.
Попитах я какво означава всичко това. Отговори ми следното:

"В политиката трябва да говориш не това, което мислиш, а това, което трябва и не това, в което вярваш, а това, което ти е изгодно."
  
Досетих се за тази случка след циничната употреба от ББ на Възродителния процес.   Да, той употребява Възродителния процес в дадената политическа ситуация абсолютно меркантилно - защото му трябва и защото му е изгодно.

Винаги съм смятал, че да говориш онова, което мислиш е честност и почтеност.
Когато обаче един политик говори нещо, което в дадената ситуация му трябва и му е изгодно, но го прави така, все едно, че мисли така и вярва в него, това за мен е цинизъм и шмекерлък.

Още повече, че ББ вече е изразявал на глас одобрението си за самата идея на Възродителния процес. И никога досега не се е свенил от сътрудничество с партии и политици, които съвсем открито одобряват този позорен акт на загниващата тоталитарна власт.

Николай СЛАТИНСКИ

Този материал е публикуван с любезното съгласие на автора.

реклама