Skip Navigation LinksНачало | Новини | Култура

Култура

Обратно към списъка
До 5 септември крепостта "Царевец" ще бъде "Сцена на вековете"
07.07.2018 cross.bg

Крепостта "Царевец" във Велико Търново" от днес до 5 септември се превръща в сцена за опера, балет и мюзикъл. Тази вечер в царския дворец се открива летният сезон на българските оперни театри "Сцена на вековете". БНР е медиен партньор на фестивала.

Оперните театри в Бургас, Варна, Русе и Велико Търново ще представят 8 спектакъла в естествения декор на историческата крепостта.

Директорът на дирекция "Култура" в община Велико Търново Нелина Църова посочи: "Няма друго такова събитие в този формат, който се наложи - да присъстват не само класическите оперни заглавия, а да присъства и класически балет, мюзикъл, всичките форми на сценичното музикално изкуство". Фестивалът "Сцена на вековете" се открива тази вечер от 21 часа с постановката "Ромео и Жулиета" на балет "Арабеск".

"Основната тема, която съм засегнала, е дали това, което правим с мисъл за добро, някой път не носи най-голямото зло", посочи артистичният директор Боряна Сечанова. След всеки спектакъл ще има подарък за зрителите - шоуто "Звук и светлина".

 


реклама