Skip Navigation LinksНачало | Новини | Култура

Култура

Обратно към списъка
Народният театър пусна билетите за новия сезон
09.07.2018 cross.bg

 Броени дни преди финала на сезон 2017/2018 Народният театър "Иван Вазов" започна продажбата на билети за новия. Пропуските за представленията, които започват през септември, вече може да се купят на двете каси на театъра, както и онлайн на http://nationaltheatre.bg/.

Новият сезон ще бъде открит на 11 септември с "Цветът на дълбоките води", режисиран от Бойка Велкова, която и участва в спектакъла. Справката показва, че за някои от най-търсените представления на изминалия сезон - "Лисичета", "Господин Ибрахим и цветята на Корана", "Богът на касапницата", местата вече са почти изчерпани, съобщава Катя Попчева, ръководител маркетинг и комуникации на НТ "Иван Вазов".

В продажба са и билетите за първата премиера за следващия сезон - "Един безумен ден" по Пиер дьо Бомарше. Пищният спектакъл, режисиран от един от водещите актьори на НТ - Михаил Петров, ще дебютира пред публика на 27 и 28 септември на голямата сцена. Режисьорът определя представлението като театрален карнавал, в който си дават среща театър, музика, песен, танц, балет, живопис.

"Един безумен ден" ще събере на сцената Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Гергана Змийчарова, Стелиан Радев, Димитър Живков, Вяра Табакова, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Васил Драганов, Христо Терзиев. Сценичната версия на текста, който е популярен като "Сватбата на Фигаро", е дело на Михаил Петров и Анна Петрова.

Костюмите са на Елена Иванова, музиката - на Любомир Денев. Хореографка е Мариана Крънчева, а музикален педагог Евгени Господинов.


реклама