Skip Navigation LinksНачало | Новини | Култура

Култура

Обратно към списъка
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие фотоизложба по повод 140 години от създаването на Българската армия
09.07.2018 cross.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще открият днес от 17 часа, фотоизложба по повод 140 години от създаването на Българската армия.

Юбилейната фотоизложба под надслов „В кадър – Българската армия днес" се организира от Министерството на отбраната, съвместно  със Столична община. Тя ще бъде разположена  в Градската градина, пред Народния театър „ Иван Вазов“ от 9 до 23 юли 2018 г.

На 32 пана ще бъде включен снимков материал с исторически характер, който се предоставя от Военноисторическия музей, както и фотоси, отразяващи боеспособността на видовете въоръжени сили на Българската армия. Снимките представят демонстративни бойни действия в реална ситуация, участия в различни полеви учения, национални празници и ритуали. Автор на снимките от съвременния период е  фотографът на Министерството на отбраната Вяра Йовева.

На събитието е поканена да присъства и Йорданка Фандъкова, кмет на гр.София.

 


реклама