Skip Navigation LinksНачало | Новини | Икономика и бизнес

Икономика и бизнес

Обратно към списъка
Валутните курсове днес
 
Нараства оборотът в раздел "Търговия на дребно"
10.01.2018 cross.bg

 По предварителни сезонно изгладени данни през ноември 2017 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 0.3% спрямо предходния месец, съобщават от Националния статистически институт.

През ноември 2017 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени4 данни, бележи ръст от 3.8% в сравнение със същия месец на предходната година.

 

Месечни изменения

През ноември 2017 г. се наблюдава по-значително увеличение на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.7%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.4%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.8%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.7%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.4%. Намаление е отбелязано само при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.8%.

 

Годишни изменения

През ноември 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с разнообразни стоки - със 17.0%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 11.2%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 8.8%. Спад е регистриран при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 13.9%.

 


реклама