Skip Navigation LinksНачало | Новини | Свободно време

Свободно време

Обратно към списъка
Млад британски фен яде борш, пи водка и се влюби в Русия!
10.07.2018 cross.bg

Гражданин на Англия и фен на националния й отбор по футбол, също така и автор на канала в YouTube Thogden на име Theo (Theo) говори за впечатленията си от пътуването до Русия. Видеоклипът, озаглавен  събра  над 200 хиляди гледания.

След двуседмичния си престой в Русия влогърът и баща му решиха да кажат кои от митовете за руснаците се оказаха измислени.

Оказва се, че един от най-разпостранените митове за Русия е постоянният побой на "руските хулигани". Но двамата фенове така и не са успели да ги срещнат никъде. В същото време британците съобщиха, че повечето от техните приятели не са дошли именно по тази причина.

За своя експеримент те се преоблякоха в тениски със символите на английския футболен отбор, опънаха над главите си английското знаме и минаваха покрай руските фенове.

В част от видеото на разходката може да се види, че околните хора реагират по приятелски начин на феновете от другата държава.

"Стотици руснаци се доближаваха до нас и започваха разговор, някои на английски, други на руски", споделя бащата на влогъра.

Разкривайки стереотипа за "злите руснаци", Тео разказва история за жителите на Самара, които ги черпят с торта.

"На следващия ден местен жител ни закара безплатно на стадиона", казва младият човек.

Най-впечатлени британците остават от гледката на р. Волга, историческите сгради в Санкт Петербург, евтината бира в Калининград, „руския борш", „котлетите" (кюфтетата), „пирожките" и „пелмените".

По-късно британецът качва , в който се радва, че се завръща в Русия след няколко дни.

 


реклама