Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини за Трявна

Новини за Трявна

Обратно към списъка

В брой 4 за 2017 на вестник „Тревненска седмица“ четете
07.02.2017 в. „Тревненска седмица“

Ръст на продажбите на недвижимите имоти в Трявна - Трявна попада в класацията на дванадесетте града с най – голям ръст на продажбите на недвижимите имоти през 2016 – та година. Според статистика, базирана на данни на агенцията по вписванията, Трявна се нарежда на 12 – то място в класацията. Какви са предпочитанията на купувачите и защо именно Трявна е сред предпочитаните градове за покупка на недвижими имоти четете на страниците на в. „Тревненска седмица“ бр.4

Общинският съвет прие бюджета на Община Трявна за 2017 –та година - 8 015 186 лева е рамката на бюджета на Община Трявна за 2017 – та година. Основно влияние върху изготвянето на бюджета за предстоящата година е оказало увеличението на минималната работна заплата от 420 на 460 лева, поясни кмета на Община Трявна – Дончо Захариев, като допълни още, че трансферът и субсидията от централния бюджет са на стойност 5 482 035, чието средно увеличение спрямо 2016 – та година е с близо 5%.

Даскаловата къща е най – предпочитана за посещение от туристите – Това сочат данните от отчета на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство гр. Трявна.

Разпален дебат предизвика общинският план за младежта за 2017 – та година - Страстите се разпалиха още на първата сесия на Общински съвет - Трявна за тази година, която се проведе на 25.01. Точката, която предизвика сериозни дебати бе свързана с приемането на Общинския план за младежта за 2017 – та година.Още при предварителните обсъждания на плана, в заседание на постоянните комисии, инж. Людмил Бучев от МК „Промяна“ даде заявка за несъгласие с така изготвения план за младежта. Общинският съветник пожела да му бъде представен отчет за дейностите по плана от 2016 – та година и настоя г-жа Мария Пенева да присъства на сесията по време на разглеждане на тази точка от дневния ред. Причината е, че г-жа Пенева пряко участва в изготвянето на плана, тъй като ресорно отговаря за младежката политика на Общината.

Девет младежи от Трявна заминават на международен обмен в Румъния - Инициативата е на сдружение „Промяната е в теб“. Вече трета година неговите основатели се стремят да увличат все повече младежи в сферата на доброволчеството и да им предлагат разширяване на кръгозора, чрез неформално образование. Сдружението работи активно по програма „Еразъм +“. Амбициозните младежи използват всяка възможност за кандидатстване по различни проекти, с цел подпомагане личностното развитие на младежите. Като тревненци – Маргарита Стоянова и Станимир Чуков, са насочили изцяло усилията си към нашата Община и всички млади хора тук.

Тревненка е избрана за царица на един от най – големите фестивали в Испания - Тревненката Лора Русева е на 9 години, когато заедно със семейството си отиват във Валенсия. Там тя започва нов живот. Екипът на в. „Тревненска седмица“ успя да се свърже с нея, чрез социалните мрежи. Специално за нас тя разкри някой от по – интересните действия около фестивала. – цялото интервю с Лора ще откриете на страниците на в. „Тревненска седмица“

 


реклама