Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини за Трявна

Новини за Трявна

Обратно към списъка

Ремонтират църквата „Св. Архангел Михаил“ в Трявна
29.11.2017
ЦЪРКВА „СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ”
Всичко за проекта, финансирането и изпълнението - Църквата „Свети Архангел Михаил“ в Трявна е една от архитектурно – историческите емблеми на нашия град. Затова и започването на ремонтни дейности по нея предизвика бурен обществен интерес сред тревненци. Всичко това даде основание на екипа на в. „Тревненска седмица“ да потърси отговорите на своите читатели и да ги обобщи.
Кметът на Община Трявна г-н Дончо Захариев коментира темата, предвид нагласите на обществото:
Д. Захариев: „ Решението и концепцията за ремонта на църквата не се решава тук. Това е един процес, който се извършва с помощта на много институции. Първо църквата „Св. Архангел Михаил“, за да бъде финансирана по европрограма, трябва да бъде обект от национално значение, каквато е тя, второ тя е собственост на Светия синод. Гражданите трябва да знаят, че за да се направи проект за ремонт на такава църква, то той минава през иглени уши. Минава през Министерство на културата, стига през НИНКН, гледа се от няколко архитектурни екипа.“
За да разберем повече за проекта, отидохме на място в църквата, където наблюдавахме и самият работен процес. На терен открихме г-н Валентин Христов – представител на една от фирмите изпълнител на проекта.

Подробностите четете в бр. 42 на в. „Тревненска седмица“.

реклама