Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини за Трявна

Новини за Трявна

Обратно към списъка

В брой 45 – 46 в. „Тревненска седмица” четете
20.12.2017

ОБЩИНА ТРЯВНА ГОСТУВА ВЪВ ВАРШАВА С ИЗЛОЖБА НАВЪЗПИТАНИЦИ ОТ НГПИ „ТРЕВНЕНСКА ШКОЛА” - След успеха на изложбата на ученици от НГПИ„Тревненска школа” в Руския културно – информационен център в София, къмекспозицията имаше отправена покана да бъде изложена в столицата на Полша –Варшава. Поканата бе приета сърдечно, а за да се осъществи представянето наизложбата в Полша бе изготвен съвместен проект между НГПИ „Тревненска школа” иОбщина Трявна, с който да се осигури нужното финансиране за транспорт на експозицията.

Такаизложбата отпътува за Варшава, където бе експонирана в Българския културенинститут. Под наслов „Тревненската школа – бъдещето на традициите“ експозициятана художествената ни гимназия сложи началото на фестивала „Полша, запознай се сбъдещето на българското изкуство“, организиран от Българския културен институтвъв Варшава, под патронажа на Министерството на културата. 

ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКАКРАЙ СТАДИОН „АНГЕЛ КЪНЧЕВ” В ТРЯВНА ВЕЧЕ ОБЕЗОПАСЕНА С ОГРАДА

Инициативата е съвместна на Община Трявна и дарители

Детските площадки на територията на Община Трявна постепеннозапочват да добиват нов облик след обогатяването им с нови детски съоръжения заигра, както и фитнес уреди на открито. Една от детските площадки обаче нямашеограда, която да осигури максимално нужното спокойствие на родители, докато сезабавляват играейки с децата си на открито. Това е площадката, намираща се внепосредствена близост до спортния комплект „Ангел Кънчев” в гр. Трявна.  

ОБЩИНА ТРЯВНАОРГАНИЗИРА КОЛЕДНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ - По инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на Вмалолетни инепълнолетни, с председател г-жа Николина Николова – заместник кмет на ОбщинаТрявна и секретар – Сашка Александрова на 16- ти декември бе организирана Коледна работилница. В навечерието на коледно – новогодишните празнициентусиазмът и очакването на предстоящите дни е най – голям сред най – малките. Затова и именно към тях бе насочено мероприятието, което освен деца на възрастот 3 до 17 години, обхвана и техните родители. За целта всички желаещи сесъбраха в заседателната зала на Община Трявна, която в съботния ден се бепревърнала в своеобразна работилница на малките джуджета. 


КАМПАНИЯТА “ДАРИКНИЖКА – ПОДАРИ УСМИВКА НА ДЕТЕ” СЪБРА НАД 200 КНИЖКИ - Десетки тревненцисе включиха в благотворителната инициатива за даряване на книжки. Под мотото„Дари книжка – подари усмивка на дете” преминава тазгодишната кампания,организирана от общинския съветник – Златка Цанева. За трета поредна годинаг-жа Цанева организира подобна инициатива, свързани с коледно – новогодишнитепразници. След като, през предходните две години, в кампанията са събиранииграчки и книжки, то през 2017 – та година инициативата е насочена само къмписаното слово. А целта е събраните книжки да спомогнат на децата да обикнат книгите,приказките и техните герои. 


ТРЕВНЕНКА ПОЗИРА ЗА РОДОЛЮБИВ КАЛЕНДАР ЗА 2018 – та С ТРАДИЦИОННА НОСИЯ И СОКАЙ ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ МУЗЕЙ ЗА РЕЗБАРСКО И ЗОГРАФСКО ИЗКУСТВО - Дванадесет картини, но не пейзажни,а на девойки от цяла България, пременени в народни носии представя издание накалендар със звучното заглавие „Девойко, мари хубава”. Създатели на пъстриядванадесетолистник са екип от рекламна агенция. Екип, увлечен по това да отдавапочит на всичко българско и родно, да го открива, да го изследва и да го отнасядо масовата публика, с една – единствена цел – да напомни на българина заславното минало, за дълбоките „български корени”, за достойнствата на единнарод. И не само да напомни, а да акцентира върху това, че „Българскитекорени”, каквото е и името на проекта, са онази част, която трябва да бъдесъхранена и, която повече от всякога се нуждае да бъде почитана.

реклама