Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини за Трявна

Новини за Трявна

Обратно към списъка

В брой 38 на в. „Тревненска седмица“ четете
31.10.2017 в. „Тревненска седмица“
ТРЕВНЕНСКИЯ САМОДЕЕН СЪСТАВ ИЗНЕСЕ ПОСТАНОВКА В РУСКИЯ КУЛТУРНО – ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В СОФИЯ
Постановката „Жена ни е… светица” гостува в Руския културно – информационен център в София. Инициативата е на Община Трявна, съвместно с директора на Руския културно – информационен център – Павел Журавлев.
За втори пореден път през месец октомври вратите на Руския културно – информационен център се отварят, за да посрещнат Трявна – нейното творчество и изкуство.
Сътрудничеството между Община Трявна и Руския културно – информационен център се зароди още по време на „Дни на дърворезбата 2017”, когато на посещение в града ни бе директорът му - Павел Журавлев.
Така месец октомври превърна Руския културно – информационен център в средище на Трявна. След представянето на изложба творби на възпитаници на НГПИ „Тревненска школа”, градът ни отново гостува, но този път с постановката „Жена ни е светица”. На 27 – ми октомври тревненският самодеен състав към НЧ „Пенчо Славейков 1871” изнесе представление и успя да събере представители на софийската общност и десетки тревненци, извън града ни.

НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА И В КВ. СВЕТУШКА
С нови съоръжения бяха допълнени и вече съществуващите детски площадки в Трявна и Плачковци.
Нова детска площадка бе изградена през почивните дни в кв. Светушка в гр. Трявна. Тя се намира в междублоковото пространство над сградата на ДГ „Светлина“. Освен детските съоръжения там бяха разположени и фитнес уред на открито. Така родителите ще могат да спортуват пълноценно, прекарвайки време с децата си на детската площадка.
Други детски площадки в Трявна и Плачковци пък бяха допълнени с нови съоръжения. Новите попълнения за малчуганите са катерушки с пързалка, клатушки и къщичка. Те бяха монтирани на детските площадки в Плачковци, кв. Демиев хан, Дядовия Рачов квартал, детската площадка до стадиона, тази зад съда и тази на ул. „Кънчо Скорчев“.
Освен в новоизградената детска площадка в кв. „Светушка“ фитнес уреди на открито бяха поставени и на стадиона и на Плачковци. 

НАЙ – МАЛКИТЕ ЛЕКОАТЛЕТИ НА ТРЯВНА С ПЪРВО МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ
Седем малки състезатели по лека атлетика от спортен клуб „Хамеер – Трявна” направиха своя дебют. Децата взеха участие в Международния турнир по крос кънтри „Луковитски моми 2017“, който се проведе на 21 – ви октомври в гр. Луковит. Там младите ни състезатели премериха сели с над 260 участници от България и Сърбия. Децата се състезаваха в различни възрастови групи.
Кристиян Янков – треньор: „Това беше първо състезание за всички деца от групата, която пътува. Бягаше се на пресечена местност, не на писта. Бяха масови стартове, като в един старт стартираха по 40 деца. 2006 година бе най – масовият старт – около 40 деца.. 2004 година беше най – голямата състезателка от нашия клуб, която бяга на дистанция 1 км, три момичета, 2006-та година, бягаха 600м и участниците ни 2008 – ма и 2009 –та  също се състезаваха на  600 м.”
От седемте състезатели, участвали в „Луковидски моми 2017” , Толия Цанева от СК „Хамеер – Трявна” успя да се класира в своята възрастова група. Всичко останали обаче също направили впечатляващо представяне, коментира треньорът им.

реклама