Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини за Трявна

Новини за Трявна

Обратно към списъка

В брой 37 на в. „Тревненска седмица“ четете
24.10.2017 в. „Тревненска седмица“
МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КОМУНИКАЦИЯ И ТВОРЧЕСТВО БЕ ОТКРИТ В СЛАВЕЙКОВОТО УЧИЛИЩЕ - „Славейковото училище е училище с дълга традиция, натрупало много години на гърба си, но независимо от натрупаните години, нашето училище се старае да бъде модерно и да дава качествено образование на нашите деца. Именно този стремеж породи идеята за изграждане на този център, в който децата ни да се събират, да обменят идеи да дебатират и да работят по училищни проекти и този център вече е факт. „ – с тези думи директорът на СУ „Петко Рачев Славейков” – Гергана Ганчева даде официалния старт на функциониране на новият Училищен център за комуникация и творчество.
Близо година и половина целият колектив на Славейковото училище бе впрегнал сили в изпълнението на проект, финансиран от фондация „Америка за България”.
И равносметката – три неизползваеми учебни кабинета се превърнаха в едно уютно място за учители и ученици.

ПЛАМЕНА ЯКИМОВА СЕ ЗАВЪРНА СЪС СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ КИОКУШИН В ПОЛША - Пламена Якимова от СК „Хикари“ се завърна със сребърно отличие от Европейското първенство по карате киокушин. Състезанието се проведе на 13 – ти и 14 – ти октомври в Полша, а тревненката бе част от селекцията на националния ни отбор. Тридесет и шестте състезатели от България се върнаха у дома с 13 медала – четири златни, три сребърни и шест бронзови.
Истински подвиг – така описва участието си в Европейското първенство Пламена. Оказва се, че девойката не успяла да проведе необходимите интензивни тренировки преди състезанието, заради тежка контузия. 

СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО И В ТРЯВНА – Деца се учиха да управляват роботи „Финч“ - За втора поредна година компютърната зала в библиотеката към НЧ „Пенчо Славейков 1871” гр. Трявна се превърна в терен за млади програмисти. Инициативата е свързана с „Европейската седмица на кодирането”, а целта е децата от най – ранна детска възраст да направят своите първи стъпки в кодирането и програмирането.
Савина Цонева – Директор Регионална библиотека „ Априлов – Палаузов” гр. Габрово: „Целта ни е децата да се учат да програмират и да се преодолее страхът от съвременните технологии и по един интересен и забавен начин да започнат с програмирането. Искаме да разберат, че програмирането е свързано с всяка дейност в съвременния живот. Да знаят, че освен телефона, уредите в къщи, които ползваме, са създадени с помощта на програма от програмисти. Така се стремим децата да видят перспективата в тази професия и да бъдат запознати с основните принципи на програмирането.”

реклама