Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини за Трявна

Новини за Трявна

Обратно към списъка

В брой 42 в. „Тревненска седмица“ четете
29.11.2017
ОБЩИНА ТРЯВНА ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА С ДЕМОНСТРАТИВНО УЧЕНИЕ
15 на брой са доброволците на територията на Общината, част от доброволческо формирование Трявна - В календара 5-ти декември е отбелязан като Международен ден на доброволеца. За първи път този ден се чества през 1985г. Инициативата идва от страна на ООН, която приканва да се даде гласност за дейността на доброволците. От тогава до сега на този ден, с различни инициативи, обществеността отдава своята почит към онези, които с безвъзмездния си труд помагат на уязвими или бедстващи хора.
В статистически план в Република България има близо 3000 доброволци. Всички те са  членове на доброволчески формирования, създадени и управлявани съгласно „Наредба за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях“. 

УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 178 – ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СУ „ПЕТКО РАЧЕВ СЛАВЕЙКОВ“ - Тази година се навършват 178 – години от създаването на Славейковото училище в гр. Трявна. За празника учители и ученици за пореден път се събраха заедно, за да отбележат годишнината.

СУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ” С ПЪРВИ ДЕЙНОСТИ ПО МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРОЕКТ  „ВЪЗПИТАВАНЕ НА МЛАДИ ЕКОЛОЗИ”  - Започнаха дейностите по изпълнение на международния проект „Възпитаване на млади еколози“, в който представител за България е СУ „Петко Рачев Славейков“ гр. Трявна.
Проектът е свързан със стратегическо партньорство между училищата, а основната цел обучение по екология и гражданско образование, чрез споделяне на добри практики.
Училищата – участници в проекта са Institut Ramon de la Torre - Испания; 1o ESPERINO EPAL TRIKALON - Гърция; LICEO ATTILIO BERTOLUCCI - Италия; LYCEE CLOS MAIRE – Франция и училище СУ "П. Р. Славейков" Трявна, а финансирането е от Европейската комисия по програма „Еразъм +“
В периода 8 – 11-ти ноември бе проведена и първата транснационална среща на учителите, отговорници по места за изпълнението на проекта. Брифингът се проведе в училището координатор - Institut Ramon de la Torre – гр. Торедембара Испания. Симона Ментова и Калоян Узунов са преподавателите от Славейковото училище, които взеха участие в срещата. Именно там, са обсъдени и конкретните действия по изпълнение на международния проект „Възпитаване на млади еколози“.

реклама