Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини за Трявна

Новини за Трявна

Обратно към списъка

В брой 43 – 44 в. „Тревненска седмица“ четете
12.12.2017
БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА НА МЕСТАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА  - По инициатива на кмета на Община Трявна – Дончо Захариев от началото на месец декември официалният интернет портал на Общината вече разполага с нова секция – „Места за настаняване”. Секцията е своеобразна реклама на местата за настаняване на територията на Община Трявна, разделени в съответните категории – хотели, стаи за гости и къщи за гости. Инициативата има за цел стимулиране на хотелиерите за коректност при деклариране на реализираните нощувки. Идеята е, чрез безплатната реклама, която Общината предоставя на официалния си сайт, да се изгради двустранно сътрудничество.

ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ ДОБРОВОЛНО ФОРМИРОВАНИЕ КЪМ ОБЩИНА ТРЯВНА ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА С ДЕМОНСТРАТИВНО УЧЕНИЕ
В демонстрацията се включиха и огнеборци от РСПБЗН – Трявна
Три противопожарни автомобила, една линейка, огнеборци и десет доброволеца от Доброволно формирование – Трявна взеха участие в демонстрация, посветена на Световния ден на доброволеца – 5 -  ти декември.
Мястото на бедствието бе Слваейковото училище в Трявна, а сценарият представяше ситуация на възникнал пожар в класните стаи по време на учебни занимания. След подаването на сигнал на място пристигнаха екипи на пожарната, спешна помощ и екипът от доброволци към Община Трявна, който също разполага със собствен противопожарен автомобил.

СЕННИК СЕ СРУТИ В ДГ „СВЕТЛИНА“ САМО МЕСЕЦ СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО МУ -
Месец след завършването на ремонтни дейности в двора на ДГ „Светлина“ в кв. Светушка гр. Трявна едно от съоръженията, част от детската площадка, се срути. За радост, предвид метеорологичните условия по това време на година, децата не играят на вън, затова и не се е стигнало до инцидент с по – тежко развитие.
Срутеното съоръжение представлява сенник над пясъчник за игра. Освен него, като част от дейностите, финансирани от Капиталовата програма на Община Трявна, в детското заведение е поставено още едно такова съоръжение. И двете са били монтирани в началото на месец октомври. Още при монтирането им е било видимо некачественото изпълнение и потенциалната опасност от срутване.

ИЗЛОЖБАТА „АЗ СЪМ БЪЛГАРКА“ НА ГОСТИ В СТАРОТО ШКОЛО
Четири нови фотоса в допълнение, показващи още от Трявна и красотата на тревненките Ралица и Християна - Млади, ентусиазирани пълни с идеи и енергия да ги осъществят – това са само част от нещата, които свързват участниците в национален проект „Аз съм българка“. Двадесет красиви девойки, пременени в традиционни носии, запечатани в обектива на Радослав Първанов. И родолюбието – най – голямата притегателна сила, обединила тези младежи в общата кауза – България, нейните ценности, бит и култура.
Всеки един фотос представя красиви кътче на България добре съчетани с неизмерната хубост на българката. Вече месеци наред изложбата пътува из страната, събира все повече почитатели и засилва у посетители чувството за национална принадлежност. Трявна не само със своите архитектурно – исторически забележителности, а и с красивите си момичета – сестрите Ралица и Христиана също е част от магията „Аз съм българка“.
Затова и не случайно изложбата бе представена и тук. Десетки тревненци не останаха безпристрастни пред вида на България и българката в снимки. Старото школо отвори врати, за да посрещне изложбата, да я приюти и да я направи достояние на всички свои посетители.

ОБЩИНА ТРЯВНА С ОДОБРЕН ПРОЕКТ, СВЪРЗАН С ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПРЕЗ 2018 – та -  Трявна е единствената община от област Габрово, която ще получи финансиране за реализация на проект, свързан с предстоящото председателство на страната ни на Съвета на Европейския съюз, което ще бъде през 2018 – та година. Името на тревненският проект е „Цветовете на Българското председателство”. Община Трявна попада в челната десетка на одобрените проекти по гpaнтова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на съвета на EC 2018“.

реклама