Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини от медиите

Новини от медиите

Обратно към списъка
Протест в Пакистан след изнасилване и убийство на 8-годишно момиченце
11.01.2018 cross.bg

Хиляди пакистанци се събраха днес на протестен митинг в град Касур, в централната провинция Пенджаб, настоявайки за съдебна справедливост за 8-годишно момиченце, което бе изнасилено и убито, а тялото му - захвърлено на бунище, предаде ДПА.

В шествието участваха ученици, студенти, активисти на гражданското общество и юристи. Полицията откри тялото на детето върху купчина боклуци в центъра на града във вторник - седмица след неговото отвличане.

Аутопсията констатира, че момичето е било изнасилено, след което е било удушено най-малко шест дни преди намирането на трупа му. Протести избухнаха и в други пакистански градове като Карачи и Пешавар, съобщи местната телевизия "Дуня".

Участниците в тях настояха за публично обесване на извършителя на престъплението, който остава неизвестен. Говорител на местната полиция в Касур каза, че само през изминалата година в града са регистрирани над десет подобни случая на отвличания на деца, които после са били изнасилени и убити.

Според него ДНК тестове, включително и от последния инцидент, са показали, че почти всички от тези убийства са дело на "побъркан сериен убиец".

 


реклама