Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини от медиите

Новини от медиите

Обратно към списъка
Ким Чен-ун си пожела по-добри отношения с Южна Корея
13.02.2018 cross.bg

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун иска по-добри отношения между страната му и съседна Южна Корея. Той заяви, че е важно да се поощряват "топлите чувства на помирение и диалог" с Юга, след като се срещна със завърналата се от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг севернокорейска делегация, предава „Ройтерс", цитирана от БНР.

Визитата продължи три дни и в нея участва сестрата на севернокорейския лидер - Ким Йо-чен. От името на брат си тя покани южнокорейския президент Мун Дже-ин на среща на високо равнище в Пхенян. Мун засега не даде отговор на поканата от Пхенян. Той каза, че двете Кореи трябва да създадат условие за среща на своите президенти и призова за бързо подновяване на диалога между Северна Корея и САЩ.

Държавната севернокорейска информационна агенция публикува съобщение, в което се казва още, че Ким Чен-ун е определил като "много впечатляващи" усилията на Сеул по приоритизиране на визитата на членовете на КНДР на зимната олимпиада. Това е първото изявление на севернокорейския лидер във връзка с безпрецедентната визита на делегацията от Пхенян.

 


реклама