Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини от медиите

Новини от медиите

Обратно към списъка
Сирийски военни отричат да е имало ракетна атака през нощта
17.04.2018 cross.bg

Сирийски военни източници са отрекли излезлите по-рано информации за извършена ракетна атака рано сутринта, насочена срещу военновъздушната база Шайрат в провинция Хомс, съобщава ДПА. Според източниците системите за противовъздушна отбрана са били активирани, но се оказало, че тревогата е фалшива.

Медия, контролирана от ливанското радикално ислямистко движение "Хизбула", първоначално съобщи, че шест ракети са били изстреляни към базата Шайрат и три ракети към военното летище Думаир близо до Дамаск.

Междувременно САНА съобщи, че ракетите, насочени към военновъздушната база, са били свалени от сирийското ПВО, а медията на "Хизбула" уточни, че всички девет ракети са били прихванати.

В никоя от информациите не се уточнява кой може да е изстрелял ракетите. Sky News отбелязва, че са били чути силни експлозии от сирийската страна на долината Бека, която граничи с Ливан.

Според журналист, близък до "Хизбула", израелски изтребители са изстреляли най-малко три ракети по летището, нарушавайки ливанското въздушно пространство.

В отговор на информацията на САНА .

Военновъздушната база Шайрат беше ударена при ракетните удари на САЩ през миналата година в отговор на атака с химическо оръжие в северната част на Сирия, за която вината беше хвърлена върху режима на Башар Асад.

 


реклама