Skip Navigation LinksНачало | Новини | Новини от медиите

Новини от медиите

Обратно към списъка
Синът на Нетаняху напсува Турция в инстаграм
16.05.2018 cross.bg

 Синът на израелския премиер Бенямин Нетаняху Яир публикува съобщение в профила си в инстаграм, съдържащо псувня по адрес на Турция, съобщиха днес израелски медии, цитирани от ТАСС.

Двете страни са в разгара на дипломатическа разпра през последните дни.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Израел, че е извършил "геноцид", след като израелски войници убиха в понеделник десетки палестинци при протести в Газа. Нетаняху заяви, че отказва да бъде поучаван от Ердоган, който по думите му "е сред най-големите поддръжници на Хамас и няма съмнение, че добре разбира тероризма и зверствата". Турският президент на свой ред отговори, като каза, че израелският премиер има палестинска кръв по ръцете си и не може да скрие това, като напада Турция.

"Fuck Turkey" (Да е.. Турция), пише на английски език в поста, публикуван от Яир Нетаняху. Той е на червен фон, а латинската буква "C" е стилизирана като полумесец, до който има звезда - националния символ на Турция.

                     

Говорител на семейство Нетаняху коментира пубилкацията, като заяви, че Яир Нетаняху е частно лице и това е позиция на неговата страница в Инстаграм.


реклама