Skip Navigation LinksНачало | Новини | Политика

Политика

Обратно към списъка
Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години
12.03.2018 cross.bg

Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 20-30 години и около нея да се обединим всички политически сили и да я следваме", това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев на пресконференция в Стара Загора.

Според него в сектор „Енергетика" не трябва да се действа „на парче", хората са изключително притеснени заради неяснотите и липсата на секторна политика.

„Нужна е стратегия в дългосрочен план, с оглед бъдещите инвестиционни намерения в „Мини Марица-изток", хората настояват да знаят за цената на въглищата, какво се случва с новите багери.

Вижда се, че управляващите са доста активни единствено в назначенията, хубаво е да се чуе отчет- колко хора са назначени за една година в „Мини Марица-изток", за да се знае, че този комплекс не се ползва само от социална гледна точка, преди избори."- подчерта бившият енергиен министър.

По думите му комплексът трябва да е в изключително добро здраве, да има добра рентабилност, хората да получават редовно своите заплати, да не се притесняват, да имат нужните пари за ремонтни и инвестиционни дейности.

"По време на кабинета на Пламен Орешарски не е имало предложение за продажба на "ЧЕЗ България", каза в отговор на журналистически въпрос Стойнев. На срещата с журналисти бяха и депутатите Георги Гьоков и Донка Симеонова, те не пропуснаха да коментират скандала със сделката ЧЕЗ. „Ние призоваваме обществеността да се подпише под една национална подписка.

Защото това е национален проблем. С подписката търсим подкрепата на българските граждани, за да покажем на правителството, че българският народ е от хора-мислещи, знаещи и че не приемат подобно задкулисие, каквото е тази сделка", коментираха народните представители на БСП.


реклама