Skip Navigation LinksНачало | Новини | Политика

Политика

Обратно към списъка
Московски: Има шанс пакетът за мобилност да бъде коригиран
17.05.2018 cross.bg

„Вярвам, че има шанс да бъде коригиран пакетът за мобилност, чисто концептуално и в конкретни текстове, за да бъде обективно отчетено желанието на българския транспорт". Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски пред протестиращите в София след края на срещата на върха ЕС - Западни Балкани.

Така наречения закон "Макрон" задължава шофьорите на всеки три седмици да почиват 45 часа у дома, а задължителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона.

„Декларирам още веднъж, че правителството и всички институции в държавата са зад вашите искания и интереси", подчерта Московски.

Той потвърди, че до късно снощи, заедно с премиера Бойко Борисов, са разговаряли с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Емануел Макрон, за да ги запознаят в детайли със ситуацията.

„Обсъдихме текст по текст темите, които не са приемливи за българските превозвачи, а в някои аспекти - и за останалите държави от Източна Европа. Колкото и късно да беше, те извикаха своите съветници и разпоредиха да се търси възможен и балансиран вариант", допълни транспортният министър и изрази увереност, че по този въпрос ще бъде постигнат положителен резултат, а интересите на българските превозвачи ще бъдат защитени.

 


реклама