Skip Navigation LinksНачало | Новини | Спорт

Спорт

Обратно към списъка
Силен старт на конкурса за спортни таланти на "Еврофутбол"
12.03.2018 cross.bg

Калина Христова спечели турнира „Млад олимпиец до 18 години"

Конкурсът за участие в програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол" през 2018 г., който стартира на 1 март и ще продължи до 1 април, се радва на голяма популярност сред младите състезатели. Всекидневно в „Еврофутбол" и партньорът на компанията по проекта - Фондация „Работилница за граждански инициативи", постъпват обаждания със запитвания, свързани с документацията и условията.

Новото през 2018 г. е, че „Еврофутбол" увеличи горната възрастова граница на състезателите, които могат да получат подкрепа. Така трите групи допустими участници са: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 28 години. Компанията не забравя поетия ангажимент към хората с увреждания и отново осигурява специална квота за българските параолимпийци.

Талантът на „Еврофутбол" за 2017 г. Калина Христова спечели в неделя турнира по тенис на маса „Млад олимпиец до 18 години" във Варна. В надпреварата взеха участие 32 девойки, които бяха разпределени в 8 групи. След изиграване на групите, 16-те най-силни се състезаваха на пряко елиминиране. Калина се представи отлично, като победи и в седемте си срещи (три в групата и четири в двубоите на пряко елиминиране), и заслужено грабна купата.

Вижте още за конкурса и участието в Програма „Спортни таланти" на talanti.eurofootball.bg
Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, gong.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, вестник „Еврофутбол" и агенция КРОСС, както и Дарик радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски".

 


реклама