Skip Navigation LinksНачало | Тревненски бодли

Тревненски бодли

Обратно към списъка
Безпрецедентна сеч около село Куманите, до Трявна
18.02.2013 Красимир Симеонов

До Президента на Р България - priemna@president.bg
До Премиера на Р. България -
PRIMEMINISTER@GOVERNMENT.BG
До Министъра на земеделието и храните! -
minister@mzh.government.bg
До Министерство на околната среда и водите -
michaylov@moew.government.bg hardalovar@moew.government.bg
До БТВ -
news@btv.bg
До Канал 1 -
news@bnt.bg
До Нова Телевизия -
front@mail.bg
До ТВ СКАТ -
novini@skat.bg
До кмета на гр. Дряново –
kmet@dryanovo.bg

Уважаеми български институции, изпращаме ви снимков материал и ви уведомяваме защото повсеместно говорите за екология и опазване на околната среда, а вижте какво допускате да се случва пред очите ви! Снимките са направени по пътя който води към едно китно възрожденско селце на име Кумани, общ. Дряново, обл Габрово. Ето какво в България се разбира под санитарна сеч! Сече се поголовно за някакави си пелети. Има снимки на една невзрачна информационна табела. Лицето което е упоменато на нея, Станислав Христов казва, че не се предвижда последващо залесяване а подраз. Един вид каквото поникне в последствие. (А то ще е треви и храсти). На въпрос до кога и на каква площ ще е сечта, Христов отклонява отговорите в посока, че това е санитарна сеч и се извършва контрол от три, четири места. (Очевидно е че липсва какъвто и да е контрол). От друго място ни казват, че това е била държавна поръчка, държавна била гората и щяло да се сече около 2000м3 дървесина. А на табелата е посочено Общинка собственост.
Там е свлачищен район.
Ерозията ще си каже своето и ще разруши съществуващия път. А пътят е ремонтиран точно преди две години. Каналите доколкото ги е имало вече са разбити и задръстени. Още не са тръгнали камионите да извозват дърветата. Често срещахме сърни, зайци, диви прасета, язовци и много други диви животни. Сега ще е дом на змии и гущери. Всеки който премине по този път е в потрес от гледката. Сече се от началото на 2013 и само за 20 дни погледнете мащаба на сечта! А колко остава до края и колко от гората ще остане, вие знаете ли???? НИЕ НЕ!!! Така ли стопанисвате имуществото си? Ако това е нормално за вас, за нас обикновените граждани, не е! В други страни, пустинята хората превръщат в оазиси, а ние от оазиси превръщаме в пустиня. Спокойствието и сънят ни се наруши. Само за това говорим. Душите ни плачат като гледаме какво става!
В момента когато започнахме да подготвяме това писмо по ТВ се излъчва една прекрасна българска песен „Хубава си моя горо”, където в залата на НДК хората са станаха на крака от уважение към песента..

ЕХ, мила майко България, това е твоето бъдеще, не си прави илюзии! Илюзиите са за наивници!

ИСКАНЕ:
Вземете незабавни мерки? Да се засеят нови дървета още през тази пролет! Реагирайте незабавно, защото всеки ден е фатален за българската природа. За сега не уведомяваме европейските институции, но ако не виждаме мерки и липсват видими резултати до 08.02.2013. и това ще стане! После да не кажете, че не сме ви предупредили? Който иска намира начин, който не – причина!

От много собственици на имоти на с. Кумани както и от преминаващи граждани потърсили нашето съдействие!

Кликнете върху снимките, за да ги видите в цял размер.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg


реклама