Skip Navigation LinksНачало | Тревненски бодли

Тревненски бодли

Обратно към списъка
„Звук и светлина" по проект „Трявна-градът, в който се ражда красота"
21.01.2014

На 23 юли 2013 г. кметът на град Трявна, инж. Драгомир Николов и представляващият Консорциум «Звук и Светлина» - гр. Варна, инж. Десимир Атанасов, подписаха договор за изработване и монтаж на комплексна електронна система с общ сървър, включваща рекламно  - информационна система за културно и историческо наследство на Трявна с електронна атракционна система за спектакъл „Звук и светлина" по проекта „Трявна - градът, в който се ражда красота".

Съгласно договора е предвидено изработване и монтаж на комплексна електронна система с общ сървър, включваща рекламно-информационна система за културно и историческо наследство на Трявна с електронна атракционна система за спектакъл „Звук и светлина". В рамките на договора трябва да бъде монтиран централен LED дисплей, който ще предоставя актуална информация за посетителите и гражданите на Трявна, както и три киоски, предоставящи информация за туристическите обекти в града. Посетителите на музейните обекти ще имат възможност да получат пълна информация чрез персонални електронни устройства. Нов WEB сайт с интерактивно разглеждане на музейните и други туристически обекти на територията на общината ще предоставя допълнителна информация.

Електронната атракционна система за спектакъла "Звук и Светлина" ще представя по атрактивен начин "Райкова къща", "Старото школо", "Часовниковата кула", "Старият мост", "Даскаловата къща" и "Славейкова къща". Системата "Звук и Светлина" се изгражда върху сценарий, включващ специално написани или подбрани текст, музика и светлинни ефекти.

Спектакълът "Звук и Светлина" можете да видите във видеото по-долу. Доколко този продукт отговаря на целите, за които е създаден и как спектакъла се вписва в духа на нашия възрожденски град, нека всеки сам прецени. Вашето мнение можете да споделите в коментарите по-долу.

В статията са използвани материали от бр. 28/31 юли 2013 г. на в. "Тревненска седмица".


реклама